Uljepšajte svoju spavaću sobu uz 4 jednostavna savjeta

Nedavno sam objavila post o preobrazbi naše spavaće sobe u zajedničku, našu i bebinu. Već ste, daklem, mogli vidjeti kako je soba izgledala, no ipak bih s vama željela podijeliti nekoliko savjeta za postizanje tog izgleda, tj. za njeno uljepšavanje.

Minimalistička spavaća soba

1. Što manje stvari
Prvi se savjet odnosi na izbacivanje nepotrebnih stvari, ne samo sitnih stvarčica s noćnih ormarića, nego i namještaja. U spavaćoj sobi, posebno onoj manje kvadrature, potrebni su vam samo ormar, krevet i noćni ormarići (eventualno komoda ako imate dovoljno prostora).

Minimalistička spavaća soba

2. Uskladite boje
Drugi je savjet povezan s bojama koje prevladavaju u sobi. Nemojte je "pretrpavati" mnoštvom boja, osim ako baš niste ljubitelj šarenila. Dovoljno je izabrati dvije osnovne boje i jednu koja će sobi dati poseban pečat. Kao što vidite na fotkama, u našoj sobi prevladavaju bež i smeđa, s crvenom kao akcentom.

Minimalistička spavaća soba

Minimalistička spavaća soba

3. Ne pretjerujte s dekoracijama
Za postizanje minimalističkog izgleda ne valja pretjerivati s dekoracijama. Dovoljno je da na zid iznad kreveta objesite sliku ili nekoliko fotografija.

Minimalistička spavaća soba

4. Simetrija, simetrija
Moj se zadnji savjet za uljepšavanje sobe odnosi na uspostavljanje simetrije. Daklem, ako na jednoj strani kreveta imate noćni ormarić, postavite ga i na drugu (ne samo iz funkcionalnih razloga, nego i estetskih).

I to je to! Mislim da uz pomoć ovih nekoliko savjeta svatko može uljepšati svoju spavaću sobu i dati joj svjež i opuštajući izgled.

Koje vi savjete slijedite prilikom uređenja spavaće sobe?

Uživajte u vikendu!

Oznake: , , ,