7 organizacijskih trikova

U dvije godine postojanja ovog bloga skupio se određen broj organizacijskih trikova koje bih danas s vama željela podijeliti na jednom mjestu. Neki od tih trikova su vam vjerojatno već poznati i sami ih primjenjujete, a neki će vam pomoći u još boljoj organizaciji.

7 organizacijskih trikova

Krenimo onda redom:

1. Organiziranje plastičnih vrećica
Nagužvane plastične vrećice česti su problem u mnogim domaćinstvima, no pomoću nekoliko jednostavnih koraka doskočit ćete tom problemu. Detaljnije upute pročitajte ovdje.

Organiziranje plastičnih vrećica

2. Korištenje kukica
Mislim da su kukice jedan od mojih najdražih organizacijskih predmeta, a koristim ih za vješanje svega i svačega - pribora za čišćenje, ukrasnih trakica i mašni, gumenih rukavica, ali i u kupaonskom ormariću (o tome u nekim od sljedećih postova). :)

Korištenje kukica




3. Prenamjena starih spremnika
Stari se spremnici začas mogu transformirati u nove. Staklenke od zimnice možete koristiti za organiziranje radnog stola, stare kartonske kutije za držanje odjeće i kao organizator u ladici, a plastične kutije od štapića za uši za držanje šminke.

Prenamjena starih spremnika



4. Korištenje spajalica za papir
Spajalica za papir može poslužiti za drugačiju svrhu od samog spajanja papira. Njome sam spriječila zapetljavanje slušalica za mobitel, ali i prikačila gumene rukavice.

Korištenje spajalica za papir




5. Pospremanje odjeće pri pakiranju
Pakiranje katkad može biti zamorno, posebno ako imate malo mjesta. Ovaj trik će vam pomoći da u torbu stane više stvari. :)

Pospremanje odjeće pri pakiranju


6. Korištenje vješalica za odjeću
I vješalica za odjeću može se iskoristiti za vješanje drugih stvari osim odjeće, npr. nakita. :)

Korištenje vješalica za odjeću

7. Prenamjena okvira za fotografije
Osim starih spremnika, i okvire za fotografije možete prenamijeniti. Ovdje možete pročitati kako sam napravila držač ključeva, a ovdje "ploču" za izlaganje tjednog menija.

Prenamjena okvira za fotografije


Nadam se da će vam ova mala kolekcija organizacijskih trikova biti korisna. :) Uživajte u vikendu!

Oznake: