Uređenje malog predsoblja (1. dio)

Današnji je post posvećen uređenju malog predsoblja. S vama ću podijeliti fotke predsoblja prije preuređenja i moje planove za njegovo uređenje, a u nekim od sljedećih postova vidjet ćete i fotke poslije. :)

Mnogi koji žive u malim stanovima, pa tako i ja, imaju problema s pospremanjem cipela i kaputa, upravo zbog minijaturnih hodnika i predsoblja. Naše je predsoblje veličine cca 2 metra kvadratna, no, kako to obično biva u malim stanovima, s četiri je strane okružen vratima - ulaznim, kuhinjskim, kupaonskim i vratima spavaće sobe. Za postavljanje ormarića i ostalih elemenata na raspolaganju je tako zid širine 87 cm. #makometrebavelikihodnik

Postojeći ormarić i element sa zrcalom i kukama su donekle funkcionalni (dobro, ajd, cipele se guraju kao sardine, ha ha ha), kvalitetni i u dobrom stanju, ali, iskreno, staromodni i ne uklapaju se u stan. Prvotno sam ormarić mislila prebojati ili oblijepiti ukrasnim tapetama, no budući da planiramo okrečiti zidove + baka je izrazila želju za ormarićem + ormarić je ipak premali za naše potrebe, odlučili smo ga maknuti (i drugi element isto).

Makeover malog predsoblja - fotografije prije







DIY držač ključeva

Starinski, zeleni telefon smo još prije zamijenili modernijim kojeg smo postavili kraj držača ključeva i portafona, no prije koji mjesec smo se kompletno "riješili" telefona jer smo ukinuli telefonsku pretplatu. Tepih sa slike ostaje (bez ružne žice ispod :P).

Zid iza elementa nije baš u najboljem stanju (rupe i rupice, mrlje od vode, prljavština), ali nekoliko slojeva bijele boje i nadam se da će izgledati kao novi.

Makeover malog predsoblja - fotografije prije

E, sad, koji su moji planovi za uređenje predsoblja? Imam nekoliko ideja: veći ormarić, veliko zrcalo, bijela boja, polica, kukice, košara, zemljani tonovi, zelenilo, cool natpisi... Da sad ne nabrajam, najbolje pogledajte sliku. :)

Makeover malog predsoblja - plan


Ovo su još uvijek planovi, daklem, još uvijek nismo ništa kupili ni napravili, ali nadam se da će se realizirati kroz koji tjedan - so, stej tjuned.

Kako vam se sviđaju moje ideje za novo predsoblje? Kako vi pospremate cipele i kapute?

Oznake: ,