Kako organizirati ideje za postove?

Evo jednog posta i za kolege blogere! :) Ne znam je li vam se dogodilo da kroz tjedan imate brdo ideja za postove, a kad treba sjesti i napisati post odjednom se ne možete sjetiti nijedne? Meni se u početku to često događalo, sve dok u planeru nisam napravila posebnu kategoriju posvećenu blogu gdje zapisujem sve što mi padne na pamet.

Ideje ne morate zapisivati na papir kao ja, ali za bolju organizaciju, važno ih je zapisati - negdje. Uglavnom, kroz tri jednostavna koraka više sigurno nećete imati problema s pisanjem postova. :)

Organizacija ideja za postove

1. korak - Odaberite mjesto za zapisivanje mogućih tema
Kao što sam već spomenula, odaberite mjesto na koje ćete zapisivati svoje ideje. To može biti jedna kategorija u planeru, čitavi planer, posebna bilježnica ili pak program na računalu. Nije važno gdje ćete ih zapisati, važno je jedino da budu na jednom mjestu. :)

2. korak - Ostavite prostora za razrađivanje određene teme
Na mjestu za kojeg ste odlučili da ćete zapisivati ideje, ostavite prostora i za razrađivanje određene teme. Ja, recimo, u planeru pod kategorijom Blog, osim mjesta za zapisivanje tema, imam i hrpu praznih papira na kojima zapisujem konkretan sadržaj u obliku natuknica, a ne samo temu. Nekad samo prije pisanja posta skiciram ono o čemu želim pisati, a nekad neke ideje zapišem i puno prije nego što uopće odlučim napisati i objaviti taj post.

3. korak - Napravite raspored objavljivanja postova
Raspored objavljivanja postova zadnji je, ali ne najmanje važan korak u organizaciji ideja za postove. Raspored vam može pomoći u bržem pisanju postova jer jednostavnije je krenuti s pisanjem posta kad već unaprijed imate isplaniranu temu, a možda i koju bilješku o toj temi, zar ne? :P Ovisno o tempu kojem pišete, možete planirati četiri do pet postova unaprijed. Naravno, ovog se rasporeda ne možete držati 100 % jer uvijek se dogodi neka nepredviđena situacija. No, uglavnom, shvaćate što želim reći. :D

Kako vi organizirate svoje ideje za postove? Gdje ih zapisujete?

Oznake: ,